ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Π. Συνδίκα 36, 54248
Θεσσαλονίκη
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Δευ - Παρ: 10πμ έως 8μμ
Σαβ: 10πμ έως 3μμ
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ 24/7

Το Instagram καταπολεμά την παραπληροφόρηση και την κοινωνική απομόνωση, εν μέσω πανδημίας

Αρχική - Τεχνολογία - Το Instagram καταπολεμά την παραπληροφόρηση και την κοινωνική απομόνωση, εν μέσω πανδημίας

Το Instagram καταπολεμά την παραπληροφόρηση και την κοινωνική απομόνωση, εν μέσω πανδημίας

instagram-covid19

Το Instagram ανακοίνωσε την Τρίτη μια σειρά νέων δυνατοτήτων για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης σχετικά με την πανδημία του κορωναϊού, μαζί με ένα νέο χαρακτηριστικό που βοηθά τους χρήστες να αισθάνονται λιγότερο απομονωμένοι παρόλο τον κατ΄οίκον περιορισμό..

Οι προσπάθειες για τον περιορισμό της παραπληροφόρησης περιλαμβάνουν τα εξής:

  • Αφαίρεση των λογαριασμών με αναφορές σε COVID-19, εκτός αν δημοσιεύονται από αξιόπιστη οργάνωση υγείας.
  • Αφαίρεση ψευδών αναρτήσεων από σελίδες Εξερεύνησης και hashtag και ψευδείς ισχυρισμοί ή θεωρίες συνωμοσίας που θα μπορούσαν να προκαλέσουν βλάβη.
  • Απαγόρευση παραπλανητικών διαφημίσεων για προϊόντα που αναφέρονται σε COVID-19.
  • Η προσωρινή απαγόρευση διαφημίσεων και περιεχομένου που προωθούν ορισμένα ιατρικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων μάσκας προσώπου.
  • Προσθέτοντας αυτοκόλλητα για την προώθηση ακριβών πληροφοριών
  • Συμπεριλαμβάνοντας περισσότερους εκπαιδευτικούς πόρους στην αναζήτηση Instagram.

Επιπλέον, το Instagram δημιούργησε μια κοινή ιστορία για να καταστήσει την κοινωνική απομάκρυνση πιο ανεκτή, μέσω ενός αυτοκόλλητου “Stay Home” και ξεκίνησε τη δυνατότητα παρακολούθησης που ξεκίνησε τον περασμένο χρόνο.

“Συνεργαζόμαστε με ανεξάρτητους συμβούλους, οι οποίοι αξιολογούν το περιεχόμενο σε όλο το Facebook (η μητρική εταιρεία) και το Instagram”, δήλωσε εκπρόσωπος του Facebook, σε ερώτηση που του έγινε.

Το Instagram εφαρμόζει μια ετικέτα σε περιεχόμενο που θεωρείται ψευδές ή εν μέρει ψευδές και προσθέτει έναν σύνδεσμο σε έναν έλεγχο γεγονότων που εξηγεί γιατί οι πληροφορίες μπορεί να είναι εσφαλμένες, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Το Instagram δεν έχει θέσει χρονικό όριο στην προσωρινή απαγόρευση των διαφημίσεων και του περιεχομένου επώνυμου σήματος λόγω “της εξελισσόμενης χρονικής περιόδου αυτής της έκτακτης ανάγκης για την υγεία”, ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Τα νέα αυτοκόλλητα, τα οποία περιλαμβάνουν υπενθυμίσεις στους χρήστες να πλένουν τα χέρια τους και να απομακρύνονται από τους άλλους, θα είναι διαθέσιμα τις επόμενες ημέρες.

Μια αναζήτηση πληροφοριών σχετικά με τον κοροναϊό ή το COVID-19 θα ενεργοποιήσει ένα μήνυμα που θα συνδέει ερευνητές με πόρους του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και των τοπικών υπηρεσιών υγείας. Θα είναι διαθέσιμη σε παγκόσμιο επίπεδο τις ερχόμενες εβδομάδες.

“Αυτή είναι μια απίστευτα θετική και πολύ αναγκαία κίνηση από τo Instagram”, παρατήρησε η Λιζ Μίλερ, κύριος αναλυτής της αναγνωρισμένης εταιρείας ερευνών Constellation Research. “Δεν αντιμετωπίζει μόνο τα ζητήματα γύρω από τους απατεώνες, αλλά κάνει πολλά περισσότερα για να συνδέσει καλύτερα τους ανθρώπους που μπορεί να αισθάνονται κοινωνικά απομονωμένοι”.

Το Instagram “είναι εκεί για να προσφέρει στους ανθρώπους μια διέξοδο – μέσα από το οποίο μπορούν να συνδεθούν με τους φίλους και την οικογένειά τους και να δουν τις θετικές ιστορίες εκεί έξω για να προσθέσουν λίγο αισιοδοξία στη ζωή τους”, δήλωσε η Λιζ Μίλερ.

Πηγή