ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Π. Συνδίκα 36, 54248
Θεσσαλονίκη
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Δευ - Παρ: 10πμ έως 8μμ
Σαβ: 10πμ έως 3μμ
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ 24/7

Ποιο το πραγματικό κόστος ενός eShop! Όλα όσα πρέπει να ξέρετε!

Αρχική - Technology - Ποιο το πραγματικό κόστος ενός eShop! Όλα όσα πρέπει να ξέρετε!

Ποιο το πραγματικό κόστος ενός eShop! Όλα όσα πρέπει να ξέρετε!

Στις μέρες μας ολοένα και περισσότεροι ιδιοκτήτες πολύ μικρών, μικρών ή και μεσαίων επιχειρήσεων στρέφονται στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Η αλήθεια είναι ότι δεν νοείται επιχείρηση να μην διαθέτει το δικό της eShop!

Οι χρήστες που προτιμούν το διαδίκτυο για τις αγορές τους είναι πλέον περισσότεροι από αυτούς που θα επισκεφθούν ένα φυσικό κατάστημα. Μάλιστα, όταν κάποιος μπορεί να παραγγέλλει ό,τι χρειάζεται ακόμα και από το κινητό του τηλέφωνο, για ποιον λόγο να μπει στον κόπο να μεταβεί σε ένα κατάστημα;

Αν μια επιχείρηση θέλει να είναι βιώσιμη και ανταγωνιστική στην αγορά, πρέπει να προβεί στην δημιουργία του δικού της eShop!

Κατασκευή eShop - ITPlus
Κατασκευάστε το δικό σας eShop

Πόσο κοστίζει πραγματικά ένα eShop;

Καλό θα ήταν να έχουμε στο μυαλό μας δύο πράγματα. Πρώτο και κυριότερο, κάθε επαγγελματίας κοστολογεί την εργασία του με διαφορετικό τρόπο, λαμβάνοντας γνώση τις ώρες που θα αφιερώσει, το φόρτο εργασίας κλπ.

Δεύτερον αλλά εξίσου σημαντικό, τα ηλεκτρονικά καταστήματα δεν είναι όλα ίδια. Κάθε project είναι και θα πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν μοναδικό. Άλλες λειτουργίες χρειάζεται ένα eShop πώλησης παπουτσιών με 20 προϊόντα και άλλο μια πολυεθνική εταιρεία με πάνω από 10.000 διαφορετικά προϊόντα.

Πάγιο κόστος eShop

Ο αριθμός των προϊόντων και των κατηγοριών που θα περιλαμβάνει το eshop, είναι ένας βασικός παράγοντας που επηρεάζει και το κόστος του. Ωστόσο δεν είναι το μόνο που θα καθορίσει το πόσο κοστίζει το eShop για την δική σας επιχείρηση.

Αρχικά, κάθε ιστοσελίδα, είτε είναι ένας απλός ιστότοπος είτε είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, απαιτεί κάποια πάγια κόστη.

  1. Το domain name είναι ένα από αυτά, το κόστος του οποίου είναι βέβαια ελάχιστο και συγκεκριμένα στα 25 ευρώ ανά δύο χρόνια.
  2. Το δεύτερο πάγιο κόστος που θα χρειαστεί να καταβάλλετε σε μηνιαία – ετήσια βάση είναι αυτό της φιλοξενίας του ηλεκτρονικού σας καταστήματος (Hosting). Οι τιμές του Hosting ποικίλουν. Αυτό που θα πρέπει να επιλέξετε όμως είναι ένα καλό πακέτο φιλοξενίας το οποίο θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του δικού σας eShop. Οι τιμές θα μπορούσαμε να πούμε ότι ξεκινούν από τα 70 ευρώ το έτος για τα απλά πακέτα και φτάνουν μέχρι και τα 200-300 ευρώ.

Τιμές eShop βάση πλατφόρμας

Η πλατφόρμα στην οποία θα βασιστεί το ηλεκτρονικό σας κατάστημα παίζει σημαντικό ρόλο στην τελική τιμή του. Αν επιλέξετε μια έτοιμη πλατφόρμα όπως το WooCommerce, το OpenCart ή το PrestaShop, σίγουρα το κόστος eShop θα είναι πολύ μικρότερο από το αν θέλετε ένα σχεδιασμό ηλεκτρονικού καταστήματος με την ανάπτυξη του κώδικα από το μηδέν.

Γραφιστική Δουλειά

Αν η επιχείρησή σας διαθέτει λογότυπο με την επωνυμία σας και φωτογραφικό υλικό ή θα χρειαστεί να σχεδιαστεί είναι επίσης ένας παράγοντας κοστολόγησης. Αρκετός κόσμος, προκειμένου να μειώσει το ποσό της επένδυσής του, αποφασίζει να χρησιμοποιήσει δωρεάν ή χαμηλής ποιότητας λογότυπο.

Περιεχόμενο Ιστοσελίδας – Κόστος για κειμενογραφία

Όπως και σε κάθε κατασκευή ιστοσελίδων, έτσι και στην ανάπτυξη ηλεκτρονικών καταστημάτων, το περιεχόμενο είναι ένας βασικός παράγοντας για την επιτυχία του. Ωστόσο, και το περιεχόμενο συμβάλει στην τελική διαμόρφωση του κόστους για την κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος.

Επιπρόσθετες λειτουργίες που επηρεάζουν το τελικό κόστος

Πέραν της γραφιστική δουλειάς, της συγγραφής περιεχομένου και το συνολικό design ενός ηλεκτρονικού καταστήματος, οι επιπρόσθετες λειτουργίες που θα  ενσωματωθούν σε αυτό είναι δυνατόν να αναδιαμορφώσουν το τελικό κόστος για την κατασκευή του. Λειτουργίες που θα συμβάλουν τόσο στην βελτίωση της απόδοσης της σελίδας όσο και στην προσφορά της καλύτερης εμπειρίας στον επισκέπτη της.

Μερικές από τις επιπρόσθετες λειτουργίες που επηρεάζουν το πόσο κοστίζει ένα eShop είναι:

  • Διασύνδεση με ERP
  • Διασύνδεση με Skroutz & BestPrice.
  • Διασύνδεση με τράπεζες για απευθείας πληρωμές με κάρτα.
  • Λειτουργία B2B
  • Βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης και το SEO.
  • Σύστημα χρήσης εκπτωτικών κουπονιών και αυτόματων προσφορών.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας γράφοντάς μας όλες τις πληροφορίες σχετικά με το ηλεκτρονικό κατάστημα που θέλετε να δημιουργήσετε.

Όπως θα δείτε και στα projects που έχουν αναλάβει, είμαστε σε θέση να εξασφαλίσουμε εντυπωσιακά αποτελέσματα στο χαμηλότερο κόστος της αγοράς.

Μείνετε συντονισμένοι με την ITPlus, για όλες τις εξελίξεις σχετικά με το πρόγραμμα ΕΣΠΑ για 100% επιδότηση στην κατασκευή eShop, το οποίο αναμένεται να “τρέξει” εντός του Ιανουαρίου και θα αφορά πολλές επιχειρήσεις λιανεμπορίου!