ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Π. Συνδίκα 36, 54248
Θεσσαλονίκη
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Δευ - Παρ: 10πμ έως 8μμ
Σαβ: 10πμ έως 3μμ
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ 24/7

Η Xerox σταματά την προσπάθεια εξαγοράς της HP επικαλούμενη την πανδημία του κορωνοϊού

Αρχική - Τεχνολογία - Η Xerox σταματά την προσπάθεια εξαγοράς της HP επικαλούμενη την πανδημία του κορωνοϊού

Η Xerox σταματά την προσπάθεια εξαγοράς της HP επικαλούμενη την πανδημία του κορωνοϊού

hp-headquarters

Η Xerox απέσυρε την προσφορά $35 δις για εξαγορά της HP. Η τελευταία, επίσης, ακύρωσε το σχέδιό της Xerox να αντικαταστήσει το διοικητικό συμβούλιο της HP με δικούς της προτεινόμενους συμβούλους.

Η Xerox εγκατέλειψε την προσπάθεια επιθετικής εξαγοράς για τον πωλητή υπολογιστών HP, ρίχνοντας την ευθύνη για την αποτυχημένη προσπάθεια στον κορωνοϊό.
“Η παρούσα παγκόσμια κρίση υγείας και ο επακόλουθος πανικός σε μακροοικονομικό επίπεδο και σε επίπεδο αγοράς, λόγω του COVID-19, έχουν δημιουργήσει ένα περιβάλλον που δεν ευνοεί την προσπάθεια της Xerox να εξαγοράσει την HP Inc.” δήλωσε η εταιρεία.
Ως αποτέλεσμα, η Xerox απέσυρε την προσφορά $35 δις για την κατοχύρωση της HP και δεν προχώρησε στο σχέδιο αντικατάστασης του διοικητικού συμβουλίου της HP με δικούς της προτεινόμενους συμβούλους. Πριν δυο εβδομάδες, η Xerox είχε προσπαθήσει να αναβάλει τις προσπάθειες εξαγοράς, αλλά όχι να τις σταματήσει. Ωστόσο, η μετοχή της εταιρείας παρουσίασε πτώση λόγω του οικονομικού αντίκτυπου της πανδημίας, αντίκτυπο που μπορεί να διαρκέσει για μήνες.
“Αν και είναι απογοητευτικό να λάβουμε αυτή την απόφαση, θέτουμε ως προτεραιότητα την υγεία, την ασφάλεια και την ευημερία των υπαλλήλων, καταναλωτών, συνεργατών και άλλων ομάδων ενδιαφέροντος, όπως και μια ευρύτερη απάντηση στην πανδημία που ξεπερνά οτιδήποτε άλλο” πρόσθεσε η εταιρεία.
Η HP δεν έδωσε άμεση απάντηση σε έκκληση για σχόλιο. Όμως, η εταιρεία πώλησης υπολογιστών είχε σταθεί ενάντια στην πρόταση συγχώνευσης, επικαλούμενη τα μειωμένα έσοδα της Xerox και την απόφασή της Xerox να πουλήσει ένα σημαντικό μερίδιο που είχε στη Fujifilm. Όσο αφορά σε επίπεδο εσόδων, η Xerox είναι το ένα έκτο του μεγέθους της HP. Παρά την ανακοίνωση αυτή, η Xerox φαίνεται να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για μια μελλοντική απόπειρα επιθετικής εξαγοράς. “Υπάρχουν πολύ ελκυστικά μακροπρόθεσμα οικονομικά και στρατηγικά οφέλη από τη συγχώνευση της Xerox και της HP” ανέφερε η εταιρεία σε δήλωσή της, που δίνει την εντύπωση πως αρκετοί μέτοχοι της HP υποστήριζαν την προτεινόμενη συγχώνευση.