ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Π. Συνδίκα 36, 54248
Θεσσαλονίκη
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Δευ - Παρ: 10πμ έως 8μμ
Σαβ: 10πμ έως 3μμ
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ 24/7

Core i9 11900K – Adaptive Boost Technology (ABT)

Αρχική - Τεχνολογία - Core i9 11900K – Adaptive Boost Technology (ABT)

Core i9 11900K – Adaptive Boost Technology (ABT)

Όπως είναι ευρέως γνωστό, οι επεξεργαστές Intel Core 11000( με κωδικό όνομα Rocket Lake) φτάνουν στην αγορά για υπολογιστές desktop στις 30 Μαρτίου. Μέχρι τώρα γνωρίζαμε τα χαρακτηριστικά του γύρω από την αρχιτεκτονική, τις πλατφόρμες, τα μοντέλα και ότι έπρεπε να γνωρίζουμε γι αυτούς, εκτός από μία… λεπτομέρεια που ακούει στο όνομα Adaptive Boost Technology (ABT).   Δεν πρόκειται για μία δική μας αφηρημάδα, αλλά μια είδηση ​​που η Intel δεν μας έχει γνωστοποιήσει (ποτέ δεν μίλησε γι ‘αυτό όχι σε μία, αλλά σε δύο κλήσεις συνδιάσκεψης), αποκαλύπτοντάς την μόνο αργότερα. Στρατηγικές επικοινωνίας που αφήνουν τους ανθρώπους μπερδεμένους στην άκρη, τι είναι όμως η τεχνολογία Adaptive Boost; Το ABT, αυτό είναι το αρκτικόλεξο, είναι μια ακόμη τεχνολογία ενίσχυσης συχνότητας του επεξεργαστή Core, διαθέσιμη μόνο σε μοντέλα Core i9-11900K και Core i9-11900KF.   Το ABT λειτουργεί “στην κορυφή” του Thermal Velocity Boost (TVB) σύμφωνα με τη διαφάνεια που κυκλοφόρησε η Intel. Η τεχνολογία λειτουργεί ευκαιριακά, επιτρέποντας στους επεξεργαστές να φτάσουν σε υψηλότερες συχνότητες με πιο ενεργούς πυρήνες όσο η μητρική πλακέτα και η ψύξη το επιτρέπουν.  
“Σε συστήματα με βελτιωμένη παροχή ισχύος και συστήματα ψύξης, η τεχνολογία Intel Adaptive Boost επιτρέπει μια επιπλέον συχνότητα πολλαπλών πυρήνων turbo, ενώ παραμένει εντός των σημερινών ορίων και των ορίων θερμοκρασίας που υποδεικνύονται από τις προδιαγραφές“, δήλωσε η Intel προσθέτοντας ότι αυτή η τεχνολογία δεν θεωρείται υπερχρονισμός. Επομένως, δεν ακυρώνει την εγγύηση.
  Από τη διαφάνεια φαίνεται ότι το ABT θα λειτουργήσει σε θερμοκρασία 100 ° C με 3/8 ενεργούς πυρήνες, ενώ το TVB λειτουργεί μέχρι 70 ° C. Με αυτόν τον τρόπο, ο επεξεργαστής Core i9 K / KF μπορεί να φτάσει από μια συνολική συχνότητα ενίσχυσης 4,8 GHz (Boost 2.0 + TVB) έως 5,1 GHz, ήτοι 300 MHz πάνω από το αναμενόμενο.   Δεν είναι σαφές γιατί η Intel δεν μίλησε για αυτό ή γιατί δεν το ανέφερε στις διαφάνειες σχετικά με τις προδιαγραφές των νέων επεξεργαστών, αλλά φαίνεται ότι πρόκειται για μια είδηση ​​της τελευταίας στιγμής περίπου (ή ίσως ένα λάθος βήμα στον τομέα του μάρκετινγκ, ποιος ξέρει …) . Σε κάθε περίπτωση, το λαμβάνουμε υπόψη και απλώς πρέπει να περιμένουμε τις εργαστηριακές δοκιμές εάν αυτό το νέο επίπεδο ενίσχυσης θα επιτρέψει στην κορυφή της σειράς να ξεπεράσει κατηγορηματικά το Ryzen 5000 στα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Ραντεβού αργότερα αυτόν τον μήνα! Πηγή