ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Π. Συνδίκα 36, 54248
Θεσσαλονίκη
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Δευ - Παρ: 10πμ έως 8μμ
Σαβ: 10πμ έως 3μμ
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ 24/7

Η Apple θα κατασκευάσει το νέο Mac Pro στο Austin του Texas

Αρχική - Τεχνολογία - Η Apple θα κατασκευάσει το νέο Mac Pro στο Austin του Texas

Η Apple θα κατασκευάσει το νέο Mac Pro στο Austin του Texas

macpro

Η Apple θα κατασκευάσει το νέο Mac Pro στο Austin του Texas, παρά τις φήμες για παραγωγή εκτός ΗΠΑ. Ο Tim Cook ευχαρίστησε την κυβέρνηση Trump για αυτή την «ευκαιρία» μέσω της δασμολογικής απαλλαγής

Παρά τις φήμες που ήθελαν το Mac Pro να κατασκευαστεί εκτός Αμερικής, η Apple δήλωσε σήμερα ότι θα το κατασκευάσει στο Austin του Texas.

Η είδηση ​​έρχεται μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης Trump, που συμφώνησε να άρει τον φόρο 25% σε ορισμένα τμήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών που κατασκευάζονται στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένων καρτών γραφικών, μητρικών και desktop cases.

“Το Mac Pro είναι ο ισχυρότερος υπολογιστής της Apple και έχουμε την περηφάνια να τον χτίσουμε στο Austin. Ευχαριστούμε τη κυβέρνηση για την υποστήριξή της, που μας δίνει αυτή την δυνατότητα,” δήλωσε ο Tim Cook.

Το Mac Pro θα κατασκευαστεί στις ίδιες εγκαταστάσεις που παρήγαγαν και το μοντέλο του 2013. Ωστόσο, το πρόσφατο μοντέλο θα διαθέτει 2,5 φορές περισσότερα εξαρτήματα από τα αμερικανικούς κατασκευαστές, τα οποία θα προέρχονται από περισσότερες από δώδεκα εταιρείες.

Το Mac Pro που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο με αρχική τιμή τα 5.999 δολάρια και η παραγωγή του θα ξεκινήσει σύντομα, σύμφωνα με την Apple.

Επί του παρόντος, η κυβέρνηση Trump έχει επιβάλει 25% φόρο σε πλήρως συναρμολογημένους υπολογιστές από την Κίνα, ενώ σκοπεύει να επιβάλει επιπλέον 10% φόρο σε smartphones, laptops και κονσόλες που κατασκευάζονται εκεί, από τον Δεκέμβριο, εκτός αν η Ουάσιγκτον και το Πεκίνο μπορέσουν να συνάψουν μια εμπορική συμφωνία. Ως αποτέλεσμα, ορισμένοι πωλητές μετακινούνται εκτός Κίνας, ενώ άλλοι προειδοποιούν ότι θα πρέπει να αυξήσουν τις τιμές για να αντισταθμίσουν το κόστος των τελών.

Share: